r
Nosalty Logó

Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 432 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1728 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 432 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.1 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2251 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 1728 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsom pucolásakor a magos részt ne dobjuk ki azonnal, gyűjtsük össze egy tálba, mert amikor a paradicsom már össze van kockázva, enyhén átpaszírozva, hogy a magok ne törjenek össze, még sok levet ki lehet nyerni belőle. Ahhoz, hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a paradicsomokat, forrásba lévő vízbe dobjuk 1 percig.
  2. A húst egy vastag falú fazékban összekeverjük a paradicsommal, fokhagymával, borssal, rozmaringgal és zsályával, majd felöntjük az alaplével. Félig lefedve, a kicsinél egy picivel nagyobb lángon elkezdjük főzni.
  3. Az első óra után levesszük a fedőt, s így főzzük egy órát még. A második óra végén beleöntjük a bort, s ekkor már kis lángon, főzzük még kb. 1 óra hosszat, amíg a hús meg nem puhul. Fél órával a vége előtt megkóstoljuk, hogy elég sós és borsos-e, s ha még szükség van bele valamire, akkor beletesszük. Amint a hús megpuhult, lepénykenyérrel tálaljuk.
  4. A végén toszkán lepénykenyérrel tálaljuk, melyet ne vágjunk, hanem tépjünk.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5597
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg, téli napra egy finom, testes ragu, egyenesen Toszkánából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek