r
Nosalty Logó

Török papucs pizza

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Török papucs pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 238 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 474 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hűtőből kivett öregtésztát két részre osztjuk, gyengédenkis gombócokká gyúrjuk, majdszobahőmérsékleten hagyjuk 1 órát pihenni.
  2. Ezalatta 2 ekolajon -sóval,borssal ízesítve- megpároljuk, majd lepirítjuk a szeletekre vágott gombát (lehet hagymát, fokhagymát is hozzáadni), az utolsó percben hozzáadjuk a csíkokra vágott spenótot, egyet keverünk rajta, a tüzet elzárjuk alatta, és hagyjuk hűlni.
  3. Ezután a tésztagombócokat egyenként oválisra lapogatjuk, rákenjük a langyos spenótos gombát, rászeljüka sajtot, majd megformázzuk csónak(vagy török papucs:) ) alakra. A tetejét megszórjuk durvára vagdalt/tépkedett petrezselyemmel, majd pihentetjük 15-20 percet.
  4. Sütés előtt lepermetezzük vízzel, megszórjuk bőven szezámmaggal, majd az előmelegített, forró/220 fokos sütőben piros-ropogósra sütjük. (Én párszor sütés közben is befújtam -villámgyorsan-egy kis vízpermetet a sütőbe; a forró, párás sütőbenlesz jó ropogós a tészta!)
  5. Sütőből kivéve azonnaltálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5856
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Ajánló

A ropogós "papucsokat" kolbis-tejfölös lencseleves mellé kínáltam (ami a kis ecettel kellemesen savanykás-pikáns), de ha főételként tálaljuk, akkor adjunk mellé citromgerezdeket, hogy mindenki tetszés szerint csepegtethessen a felvagdalt pizza-szeletekre egy kis citromlevet. Magamtól ki nem találtam volna, de eszembe jutott a török gözleme receptem, ami spenóttal és fetával töltött lepénykenyér; és csak citrommal az igazi! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A papucs kunkori orra kissé lekonyult - a lágy tészta miatt- sütéskor, de a friss ízek, a ropogós külső és a levegős bélzet kárpótolt bennünket! A zabkorpás öregtésztám kétszer is felnyomta a tárolódoboz tetejét a hűtőben, olyan magasra kelt; és amikor gyengéden átgyúrtam a második alkalommal, nem tudtam visszatenni... inspirált, hogy kipróbáljak vele egy török pizzát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek