r
Nosalty Logó

Torinói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Torinói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 832 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 3328 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 257 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 832 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4170.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 3328 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1777 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

galuskához

öntethez

tetejére

Elkészítés

galuskához

  1. A lisztből, tojásból, tejes vízből és a sóból könnyű galuska tésztát készítünk.
  2. Sós, forrásban lévő vízbe kis galuskákat szaggatunk. Ha feljöttek a víz felszínére, még legalább 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és félretesszük.

öntethez

  1. A paradicsompürét elkeverjük a vízzel. Beletesszük a cukrot és a csipet kakukkfüvet.

tetejére

  1. A sajtot lereszeljük. Egy tepsit vagy tűzálló edényt vastagon kivajazunk és rétegezve beletesszük a galuskát, a sajtot, a paradicsom öntetet. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére paradicsom öntet kerüljön.
  2. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Itt-ott egy kis vaj darabot teszünk rá.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és szép aranybarna nem lesz. Langyosan tesszük az asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 53315
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 22.

Ajánló

Ha kevés az időnk, akkor csak keverjük össze a paradicsomöntetet a sajttal és a galuskával, és így terítsük a tepsibe. Ezután szórjuk meg sajttal, és süssük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Torinói galuska
Lizinka_ 588 recept

Ízletes, olaszos étel a sajtot és paradicsomszószt kedvelőknek a családi recept archívumból.

Hozzávalók

galuskához

öntethez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek