r
Nosalty Logó

Tonhalropogós pikáns tésztasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonhalropogós pikáns tésztasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Összesen 1652 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Összesen 6609 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Összesen 373 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 1652 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.4 g

Zsír

  • Összesen
    494.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6764 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    449 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    112 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 6609 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1400 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Elkészítés

A tonhalropogóshoz

  1. A salátához egy kisebb tálkában elkeverjük a felaprított lilahagymát, a félxfél cm-re vágott sajtokat, az apróra vágott szárított paradicsomot. Hozzáadjuk a felaprított friss zöldfűszereket is, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Kicsit állni hagyjuk, míg elkészítjük a tonhalropogóst. (Tipp:minél többet áll, annál jobb, mert a friss zöldfűszerek és a szárított paradicsom annál jobban átjárják az olívaolajat. Egy egész éjszaka a hűtőben igen jót tesz neki.)
  2. A tonhalropogóshoz a lecsöpögtetett tonhalat alaposan kikeverjük a túróval, a tojással és a tejbe áztatott, alaposan kinyomkodott fél zsemlével, valamint a nagyon apróra vágott vöröshagymával, majd annyi (kb. 4-5 ek) zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy közepesen lágy, de nem ragacsos masszát kapjunk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  3. Kisebb diónyi gombócokat formálunk a masszából, kissé ellapítjuk korong alakúra, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő zsiradékban aranybarnára sütjük. 20 darab tallért ad ki a receptben írt mennyiség. A mártogatóhoz a majonézt elkeverjük a tejföllel és a fehérborral, és kevés frissen facsart citromlével ízesítjük. Gyengéden sózzuk.
  4. A tésztát fogkeményre főzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk az olívaolajban érlelt fűszeres sajtokkal. Aki szereti, kis rukkola salátával is gazdagíthatja a salátát. Tálalásig hűtőben érleljük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 525
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21555
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyetemista koromban házibuli nem maradhatott el Eszterke barátnőm tejfölös-fehérboros-hagymás tonhalpástétoma nélkül. Lehet, hogy ő már nem emlékszik rá, mindenesetre én azóta is gyakran készítem, házi bagettel és mindenkinek nagyon ízlik. Ez a pástétom most más értelmet nyert, a savanykás ízvilágot a túró kölcsönzi a tejföl helyett. Önmagában, a mártogatóval igazi partifalat, a tésztasalátával kiegészítve első vagy akár könnyebb főfogás.

Hozzávalók

A tonhalropogóshoz

A salátához

A mártogatóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek