r
Nosalty Logó

Tonhal curry basmati rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhal curry basmati rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 646 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1292 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    4548 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 646 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3523 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    908 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2620 micro
  • α-karotin
    2515 micro
  • β-karotin
    9096 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1292 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a gyömbért. Közben felkockázzuk a sárgarépát és a pritaminpaprikát, hozzáadjuk az alaphoz.
  2. Amikor már jönnek a jó illatok, dobjuk bele a felkockázott tonhalat és fehéredésig pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével, vagy húslevessel (vagy egy bögrében feloldott húsleveskockával). Dobjunk a lábosba egy chilit, vigyázzunk, nehogy túl erős legyen.
  3. Amikor már rotyog fűszerezzük meg az egyveleget, nem árt kóstolgatni. Ne sajnáljuk a fűszereket, akkor jó ha minden fűszert érzünk benne, úgy összességében, de úgy igazán semelyiket. Ekkor tegyük bele a tejet, vagy a tejszínt és a rizst. Keverjük meg és 10 perc alatt főzzük össze (kb. a basmati rizsnek ennyi elég).
  4. Amint megpuhult a rizs, elzárhatjuk a gázt. Akkor jó, ha marad szósz még a lábosban, ha a rizs nem szívja fel az összeset. Amennyiben szükséges, pótoljuk, vagy alaplével, vagy tejjel.
  5. A csillagánizst és a chilit vegyük ki (én még azelőtt kivettem a chilit, mielőtt beletettem a tejet és a rizst, hogy ne legyen túl erős). Nem igényel sűrítést ez a tonhal curry recept, mert a rizs gondoskodik róla.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1919
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a currys ételeket, a halat... együtt aztán meg felülmúlhatatlan ízorgia :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek