r
Nosalty Logó

Töltött tojás három változatban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Töltött tojás három változatban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alap tojáskrémhez

A medvehagymás-baconös változathoz

A curry-s változathoz

A humuszos-chilis változathoz

Összesen 363 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alap tojáskrémhez

A medvehagymás-baconös változathoz

A curry-s változathoz

A humuszos-chilis változathoz

Összesen 2176 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alap tojáskrémhez

A medvehagymás-baconös változathoz

A curry-s változathoz

A humuszos-chilis változathoz

Összesen 233 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 363 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4836.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    2475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    538 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1269 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2488 micro
Összesen 2176 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 233 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Az alap tojáskrémhez

A medvehagymás-baconös változathoz

A curry-s változathoz

A humuszos-chilis változathoz

Elkészítés

Az alap tojáskrémhez

  1. A tojásokat 9 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk.
  2. Félbevágjuk őket, és a sárgáját egy tálba tesszük, majd villával alaposan összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, sózzuk-borsozzuk, és az egészet krémesre keverjük.
  4. Ez az alap változat, akár így is tölthetjük a tojásokat.

A medvehagymás-baconös változathoz

  1. Az alap tojáskrémhez hozzáadunk ízlés szerint egy adag nagyon apróra vágott medvehagymát, majd alaposan kikeverjük, és megtöltjük vele a tojásokat.
  2. A tetejüket pedig pirított baconkockákkal szórjuk meg.

A curry-s változathoz

  1. Kevés curryport keverünk a tojáskrémhez, majd a megtöltött tojások tetejét friss korianderrel szórjuk meg.

A humuszos-chilis változathoz

  1. Az alap tojáskrémhez hozzáadunk két evőkanál humuszt és chiliszószt, ezzel töltjük a tojásokat, majd pirított szezámmaggal szórjuk meg a tetejüket.
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 47254
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus főtt tojás felturbózott változatai, amiből talán nekem a humuszos a kedvencem!

Hozzávalók

Az alap tojáskrémhez

A medvehagymás-baconös változathoz

A curry-s változathoz

A humuszos-chilis változathoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek