r
Nosalty Logó

Töltött sárga cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Töltött sárga cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1405 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1459 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5552 micro
Összesen 702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5490.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2918 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11104 micro
Összesen 1405 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket jól megmossuk, hosszában félbevágjuk a két végét levágjuk, kibelezzük. A belsejét apró kockára vágjuk, és lesózzuk, majd kicsavarjuk a levet belőle.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzá a csíkokra vágott paprikát, majd a cukkini belsejét és a gombát. Pirítjuk pár percig, picit fokhagymafűszersóval megszórjuk.
  3. Egy másik lábosban kevés olívaolajon megpároljuk a húst, amikor fehér picit ételízesítőzzük, és őrölt borsot szórunk rá, pár percig még pirítjuk.
  4. Mikor kész, összekeverjük, és 1 tojást, apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá. Megtöltjük a cukkiniket, olivás tepsibe helyezzük, 20 perc sütés előmelegített sütőben, majd rászórjuk a reszelt sajtot és kb. 15 perc sütés.
  5. Tálalásnál díszíthetjük paradicsomkarikával és paprikával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10486
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Most van a cukkini és a tök szezonja, nekünk is volt az idén sárga cukkinink, nagyon finom, érdemes kipróbálni. Töltöttem már húsosan és gombásan-vegásan is. Ezt az ételt paleosok is fogyaszthatják, egyedül aki túl szigorúan veszi a sajtot kihagyhatja, annyi azért még szerintem belefér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek