r
Nosalty Logó

Töltött pizza sonkával-gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Töltött pizza sonkával-gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 736 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2940 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 213 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 736 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7987.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    5470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 2940 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát készítünk. Letakarva hagyjuk legalább másfélszeresére kelni.
  2. Addig elkészítjük a pizzaszószt, vagy készen vettet is használhatunk.
  3. Keményre főzzük a tojásokat.
  4. A gombát felszeleteljük, és az olajon megpároljuk. Picit sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tepsit kiolajozunk.
  6. A tésztát két részre osztjuk, és az egyiket jó nagy kör alakra nyújtjuk, majd a tepsire helyezzük.
  7. Megkenjük pizzaszósszal, de körben 2 cm-t szabadon hagyunk.
  8. Ráhelyezzük a szeletelt sonkát, arra a szeletelt tojásokat, rá a gomba és felaprózott sonka keverékét, majd a reszelt sajtot. Megszórjuk bazsalikommal.
  9. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
  10. A másik tésztadarabot is ugyanakkorára nyújtjuk, mint az elsőt, és ráhelyezzük arra. A széleit lenyomkodjuk.
  11. A tetejét megkenjük felvert tojással.
  12. 220°C-on vagy hőlégkeveréssel 200°C-on arany színűre sütjük.
  13. Kicsit hagyjuk hűlni, majd úgy szeleteljük, mint a tortát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 471
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 46390
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Ajánló

Másik változata, hogy a tetejét miután megkentük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és úgy sütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi receptfüzetben találtam rá erre a töltött pizzára. Hiába kerestem a füzetkén az évszámot, nem találtam, de az talán mond valamit, hogy olyan pesti telefonszámok vannak benne, amik csak hatjegyűek, és az előhívószámnak még se híre se hamva. A lényeg, hogy ez a recept is váratott magára minimum 25 évet, mire végre nekiálltam. De megérte.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek