r
Nosalty Logó

Töltött kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márkus Norbert
Töltött kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Töltelék

Összesen 1277 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Töltelék

Összesen 5102 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Töltelék

Összesen 232 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4062.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    3005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 1277 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.8 g

Zsír

  • Összesen
    228.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16249.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    12019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    1539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 5102 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    949 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk (felfuttatjuk). A többi hozzávalót a kelesztőbe rakjuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  2. Ha a tésztát összedolgoztuk, akkor rögtön kettévágjuk és 1-1 cipót formálunk belőlük. Majd 25-30 percig kelni hagyjuk.
  3. Ezután kevés liszten téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 45cm széles 35 mély tésztát kapuk).

Szósz

  1. Az alapszósz hozzávalóit összekeverjük.

Töltelék

  1. Az alapszósszal megkenjük a tészta középső részének kb. kétharmadát, majd a megkent részt olívaolajjal permetezzük.
  2. A megkent tészta kb. egyharmadára rétegeljük a sonkát, zúzott fokhagymát, füstölt kolbászt, tojást, friss bazsalikomlevelet és a legfelső rétegre a reszelt sajtot, majd újra olívaolajjal permetezzük.
  3. Ezután a négy oldalát behajtjuk bejgli formára. A kész bejgli formánkat megkenjük tojássárgájával vagy zsírral (a tojássárgája fényt ad neki, a zsír pedig a mellékelt képen látható matt felületet)
  4. Mire mindkettő elkészül, már mehet is a sütőbe, ahol alsó-felső sütésen lehetőség szerint 250 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. (A könyebb szeletelés érdekében érdemes megvárni, amíg langyosra hül.)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 446
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött kelt tészta
Márkus Norbert 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek