r
Nosalty Logó

Töltött káposztafej

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Töltött káposztafej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Összesen 746 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Összesen 2976 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Összesen 41 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5368.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    4788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1596.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 746 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21473.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    19151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    6386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    925 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 2976 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposztát óvatosan kivájjukúgy, hogy ne essen szét, és kb 1 cm vastag maradjon. Előbb a torzsáját vágjuk ki, majd levelenként eltávolítjuk a belsejét, ha így nem boldogulunk, jöhet a karalábévájó, és azzal kaparjuk megfelelő vastagságúra. Egy káposztalevelet tegyünk félre.
  2. A kivájt káposztabelsőt lereszeljük, vagy aprítógéppel összezúzzuk. 0,5 tk sóval beszórjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, ahogy a káposztás tésztához szokás.
  3. A hagymát meghámozzuk, és felaprítjuk.
  4. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és kisütjük.
  5. A szalonna zsírján a hagymát üvegesre dinszteljük.
  6. A füstölt tarját nagyon apróra felkockázzuk, vagy ledaráljuk.
  7. A tölteléknek való dinsztelt káposztát, hagymát , füstölt tarját, pirított szalonnát a nyers darált hússal, a két nyers tojással, 3 ek zsemlemorzsával összedolgozzuk, ízesítjük 2 mk őrölt borssal és 1 tk sóval.
  8. A jól összedolgozott töltelékkel szorosan megtöltjük a káposztafejet, a félretett levéllel a nyílást betakarjuk.
  9. Egy nagy kb. 6 literes fazékban vizet forralunk, amibe kb. 5 tk sót teszünk.
  10. A káposztát szorosan bekötjük egy tiszta konyharuhába,és fakanál segítségével belelógatjuk a vízbe,és kb 2 óra hosszát főzzük, ügyelve, hogy a víz gyengén forrjon, inkább gyögyözzön.
  11. Amikor a káposzta megfőtt, kiemeljük a vízből, lecsurgatjuk, kibontjuk a konyharuhából, és óvatosan tálra helyezzük.
  12. 4 ek zsemlemorzsát az olajon megpirítjukúgy, hogy folyós legyen, és a káposztafejre csurgatjuk.
  13. Kb. 20 perc pihentetés után úgy szeleteljük, mint a tortát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8067
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Ajánló

Friss kenyeret, esetleg tejfölt kínáhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Földközi-tengeri hajóutunk során finomabbnál, finomabb ételekkel kényeztettek bennünket. A közös vacsorák alkalmával megtárgyaltuk kinek mi ízlett legjobban. Ilyenkor egymást licitálva előkerültek az otthoni kedvenc ételek receptjei is. Ez a töltött káposztafej az egyik utastársam specialitása volt, lejegyeztem, és most kipróbáltam.

Hozzávalók

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek