r
Nosalty Logó

Töltött habcsók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vass Ivetta
Töltött habcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Habcsók

Krém

Összesen 467 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Habcsók

Krém

Összesen 4690 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Habcsók

Krém

Összesen 315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 467 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    245.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 4690 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

Habcsók

Krém

Elkészítés

Habcsók

  1. A tojások fehérjét cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
  2. A sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákkal nyomjunk kis habcsókokat.
  3. A sütőt felmelegítjük 120 fokra, és betesszük sütni csókokat. Sütjük kb. 20 percig, amíg habcsók felemelkedik. Addig nem szabad kinyitni a sütőt. Azután 80 fokra lecsökkentetjük a hőt, és még 25 percig szárítjuk. Ha kész van, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.

Krém

  1. A tejben összekeverjük tojássárgákat vanília-pudingporral, vanillin cukorral és 1 evőkanál cukorral, és sűrű pudingot főzünk, és kihűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és összekeverjük kihűlt pudinggal.
  3. A habcsókokat úgy töltjük, hogy az egyik habcsókra nyomjunk kis krémet, és a másik habcsókkal összeragasztjuk, és körbeforgatjuk darált dióban, hogy a krémre ráragadjon.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3085
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött habcsók
Vass Ivetta 4 recept

Ez a habcsókrecept még édesanyámtól van. Én is szoktam csinálni különböző habcsókokat, de fiam szerint ez a töltött habcsók a legjobb, szerintem is. Nagyon finom, elolvad a szánkban.

Hozzávalók

Habcsók

Krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek