r
Nosalty Logó

Tokaji zselés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tokaji zselés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Összesen 431 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Összesen 5181 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Összesen 211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 431 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6350.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 5181 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A hozzávalókból piskótát sütünk, és kihűtjük.
  2. A zselatint 1dl vízzel elkeverjük, és addig melegítjük, amíg felolvad. Ne forraljuk!
  3. A túrót elkeverjük a porcukorral, vaníliával, tejföllel. Rakunk bele egy nagyobb darab összevágott barackot is. Belekeverjük a zselatint, majd a felvert tejszínhabot.
  4. A piskótára rátesszük a túrókrémet, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  5. A pudingot megfőzzük 4dl tejben,és ha kissé kihűlt, belekeverjük a margarint.Ezt a dermedt túróra kenjük.
  6. A tetejét kirakjuk a vékonyan felszelt barackbefőttel, majd ráöntjük a forró tokajiban feloldott, és kicsit lehűtött tortazselét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13811
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Vendégségbe indultunk nagynénihez, valami finomságot kerestem, amit el tudok szállítani 320 km-rel arrébb! Végül is ezt a receptet több receptből ollóztam össze. A tokaji zselé fogott meg az egyik újságban, de a recept túrókrémje nem volt "elég jó", ezért ezt máshonnan kerestem. Sütöttem már tepsiben, de tortaformában is,és úgy is,hogy a pudingos réteget elhagytam.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek