r
Nosalty Logó

Tojásos tapas chorizoval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos tapas chorizoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tapashoz

A díszítéshez

Összesen 739 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tapashoz

A díszítéshez

Összesen 2219 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tapashoz

A díszítéshez

Összesen 119 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    2923 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    3682 micro
Összesen 739 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5402.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    2490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    2243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    485 micro
  • β-karotin
    8768 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    11047 micro
Összesen 2219 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    650 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A tapashoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tapashoz

  1. A tojásokat megmossuk, egy nagy tálban habosra verjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. 1 csokor petrezselymet apróra vágunk, és a tojáshoz adunk, alaposan elkeverjük.
  3. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a vajat, miután a vaj felolvadt, hozzáadjuk a tojást, majd finoman elkeverjük a tojásos massszát.
  4. A tojás tetejére helyezzük a chorizót, és kis lángon addig sütjük, ameddig a tojás el nem válik a serpenyő aljától, majd a tojásos "lepényünket" egy lapos tálra csúsztatjuk.
  5. A tányér segítségével a lepényt átfordítjuk a serpenyőbe, így a kolbászos oldala kerül alulra. Pár perc alatt készre sütjük.
  6. A serpenyőre ráfordítjuk a lapos tányért, és egy határozott mozdulattal az egészet átfordítjuk, így a kolbászos rész ismét felülre kerül.
  7. Pár percet várunk, majd miután a lepény kissé kihűlt, pizzavágóval cikkekre szeljük.
  8. Az olívaolajba belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, majd a kenyérszeleteket átkenjük a fokhagymás-olívás olajjal, előmelegített sütőben sütőpapírra helyezve megpirítjuk.
  9. A megpirult kenyérszeleteket a másik csokor felaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk, majd pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk azokat.
  10. A felcikkezett tojásos tortillákat a pirított kenyérre helyezzük, vékonyra vágott póréhagymával (újhagymával), paradicsommal és olivabogyóval díszítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4711
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyolok a tapast (falatkákat) bor mellé, a főétkezések között fogyasztják. Ez egy tojásos verzió, aminek spanyolos jellegét a chorizo kolbász, az oliva és a fokhagyma adja meg. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, spanyol vörösbort igyunk mellé.

Hozzávalók

A tapashoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek