r
Nosalty Logó

Tésztasaláta prosciutto crudo-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Tésztasaláta prosciutto crudo-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2317 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 579 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    4809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2317 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A majonézt, a mustárt, az olajat és a borsot egy tálban villával összekeverjük.
  2. A prosciutto sonkát és a vegyes savanyúságot apró darabokra vágjuk.
  3. Hámozzuk meg a citromot, távolítsuk el a fehér részeket is, majd a húsát vágjuk kisebb darabokra.
  4. A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg a dobozon található utasítások szerint, majd a főzési idő letelte után, folyó hideg víz alatt öblítsük és hűtsük le.
  5. A tésztát keverjük össze az előzőleg kikevert szósszal, a sonkával, a citrommal és a savanyúsággal.
  6. Kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3440
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tésztasaláta prosciutto crudo-val
Barilla 57 recept

Olaszországban a prosciutto crudo sonka rengeteg változatával találkozhatunk, mind közül a leghíresebb a pármai , de találunk San Daniele-ből, Toszkánából és még Norcia-ból származókat is. Mindezek a régiós termékek hozzájárulnak ahhoz, hogy Olaszország legyen a hazája ezeknek az érlelt sonkáknak, amelyet valójában már ősidők óta állítanak elő a csizma alakú félszigeten. Minden valószínűség szerint, az etruszkok fedezték fel több, mint kétezer évvel ezelőtt, hogy a sózás és a szárítás segítségével nem csak tartósítani tudják a sonkát, hanem sokkal finomabb is lesz. Ebben az időben ezeket a sonkákat még exportálták Itáliából és leggyakrabban a görög polgárok tányérjára került. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek