r
Nosalty Logó

Tepsis krumpli kapros-tejfölös mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Tepsis krumpli kapros-tejfölös mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 772 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3083 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    2652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 772 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12358.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    10606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3083 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, negyedekre vágva a tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
  2. A hagymákat is negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk méretük szerint. Összekeverjük a tepsiben a krumplival.
  3. Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, és a hagymás krumplira öntjük. Jól összekeverjük, hogy a krumpli és a hagyma mindenütt fűszeres-olajos legyen.
  4. A savanyú káposztát kimossuk, jól kinyomjuk a levét, és a káposztát hozzákeverjük a krumplihoz.
  5. A tetejére teszünk néhány füstölt szalonna darabot, amit előzőleg bevagdostunk.
  6. Alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 percig sütjük 230 fokos sütőben.
  7. Ha a fólia alatt a krumpli megpuhult, óvatosan hozzákeverjük a félkarikára vágott kolbászt, és még 15 percig sütjük fólia nélkül, amíg a krumpli és a kolbász is szép pirosra sül.
  8. Amikor elkészült, óvatosan öntsük le róla a felesleges zsiradékot.
  9. Forrón tálaljuk kapros tejföllel és puha kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30X6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8710
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Ajánló

Savanyú káposzta nélkül is elkészíthető, de azzal sokkal ízletesebb, különlegesebb. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor először készítettem ezt a tepsis krumplit, a lányom csak ennyit mondott: Mostantól ez a kedvenc ételem! Azt hiszem, hogy ennél nagyobb dicséretre nem is volt szükségem!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek