r
Nosalty Logó

Tepsis csirke Henrietas konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tepsis csirke Henrietas konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 679 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 679 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 2720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    400 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oregánót, majorannát, őrölt borsot, mézet és a chilit keverjük össze fél dl olajjal, majd ezzel kenjük be a csirkecombokat. Hagyjuk pácolódni kb. 3 órát.
  2. Vágjuk fel a krumplit és répát, helyezzük hideg vízbe.
  3. A sütőt melegítsük elő.
  4. Sütőtálba tegyünk sütőpapírt, hogy ne ragadjon oda a hús és krumpli, majd helyezzük rá a csirkét és a zöldséget a fokhagymával. (Én megszórtam még egy kis chiliporral.) A maradék olajat öntsük rá.
  5. Fedjük le az első 30 percben, majd a következő 25 percben vegyük le róla az alufóliát.
  6. Tálaláskor meg lehet szórni apróra vágott petrezselyemmel, uborkasalátával vagy édes chiliszószal is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8367
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Ajánló

Kezdő szakácsoknak is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és nagyon ízletes, lehet tuningolni csemegekukoricával, kockákra vágott tökkel vagy cukkinikockával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek