r
Nosalty Logó

Teknős charlotte-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Teknős charlotte-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3519 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 192 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3142.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3519 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tojássárgákat 20 dkg cukorral 4 ek vízzel habosra keverjük.
  2. Tojásfehérjéhez hozzáadunk 4 ek vizet, keményre verjük, és 5 dkg cukorral tovább verjük.
  3. Liszt felét, amibe elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a többi lisztet és a megmaradt habot.
  4. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor megsült, vizes ruhával feltekerjük szorosan, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Miután kihűlt, lekvárral megkenjük, és feltekerjük.
  7. Kibélelünk egy kerek tálat folpack-kal. A tekercset 1-1,5 cm széles szeletekre vágjuk, és a tálat kibéleljük vele (lábainak és a fejének hagyjunk meg)
  8. Krém: gyümölcsöt a cukorral, vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
  9. 1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
  10. Amikor már nem túl híg és nem dermedt meg, a kibélelt formába öntjük, és piskótaszeletekkel vagy babapiskótával befedjük.
  11. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, fóliát eltávolítjuk. Fejét és a lábait mellé tesszük. Cseresznyebefőtt a szemei.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4013
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teknős charlotte-torta
Salamon Csilla 1202 recept

Anyukám névnapjára készítettem.:))Nagyon finom volt.:))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek