r
Nosalty Logó

Tejszínhabos málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Tejszínhabos málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A málnakrém töltelékhez

A tejszínhabos krémhez

Összesen 848 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A málnakrém töltelékhez

A tejszínhabos krémhez

Összesen 8482 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A málnakrém töltelékhez

A tejszínhabos krémhez

Összesen 282 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 848 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    566.8 g
  • Telített zsírsav
    250 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    3021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4546.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1301 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    639 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5425 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 8482 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrém töltelékhez

A tejszínhabos krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 16 szeletes piskóta készítése:
  2. A tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A lisztet átszitáljuk.
  4. A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk.
  5. A tojásfehérjéket habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék (1/3 rész) cukrot, és teljesen habbá verjük.
  6. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájához, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab 2/3 részét is hozzákeverjük.
  7. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  8. A kész piskótatésztát 24cm-es (16 szeletes) tortaformába töltjük.
  9. Homorú alakúra húzzuk ki a piskótatésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön.
  10. A tortasütés 2 ütemben történjen: először 10-15 percig magasabb (160-170C), azután alacsonyabb (150C) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta. (A sütés első szakaszában ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a piskótatészta.) Tűpróbáig sütjük. Kivesszük a sütőből és rácsra fordítva (ami alulról szellőzik) hűlni hagyjuk.
  11. Málnakrém készítése:
  12. A málnát legalább egy órára a Triple Sec-be áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.
  13. A tojássárgákból a liszttel, a cukrokkal és a tejjel sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, és a porcukorral habosra kevert margarint lazítjuk vele.
  14. A málnát összetörjük, pár szem kivételével hozzákeverjük, és ízesítjük a citrom levével.
  15. Összeállítás:
  16. A kihűlt tortakarikát három lapba felvágjuk (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel.
  17. A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
  18. A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett málnaszemet.
  19. A tortacsodát 1 órára betesszük a hűtőbe, majd tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31199
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínhabos málnatorta
Mártika és Feri 107 recept

Minden tortakedvelőnek ajánljuk. A főzött málnakrém darabos gyümölccsel, kenhető, nem folyós állagú töltelék. Ideális piskótákhoz.

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrém töltelékhez

A tejszínhabos krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek