r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Tejszínes-karamellás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Összesen 7371 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Összesen 281 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    466.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8378.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2160 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2888 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2162 micro
Összesen 7371 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a pudingport a tejben sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a 2 tojássárgáját.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
  7. A krém felét rákenjük a tésztára.
  8. A babapiskótát kávés, rumos tejben megforgatjuk, és rárakjuk a krémre.
  9. A maradék krémet a babapiskótára kenjük.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a krém tetejére. Tehetünk bele 1 cs habfixálót is.
  11. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, majd a tejszín felszínét megkenjük eperlekvárral. Nem kell vastagon, inkább csak díszítésnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4871
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-karamellás sütemény
Fekete Éva 11 recept

Már egy ideje megvan ezt a recept, de csak most próbáltam ki. Érdemes volt, nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek