r
Nosalty Logó

Tejszínes citromos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Orsika17
Tejszínes citromos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 759 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3026 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 759 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1243 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 3026 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított mellfilét szeletekre vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan beleforgatjuk a lisztbe.
  2. Egy nagyobb serpenyőben vajat hevítünk, és nagy lángon a húsok mindkét oldalát lepirítjuk. A húst félretesszük egy tányérra, és a serpenyőben maradt pörzsanyagot feloldjuk egy evőkanál vajjal.
  3. Ha nincs alaplevünk, akkor egy leveskockából és fél liter vízből készítünk (érdemes a főzés elején feltenni forrni, hogy feloldódjon a kocka).
  4. A serpenyőbe öntjük a csirke alaplevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A citromból vékony karikákat vágunk (ahány szelet húsunk van, esetleg lehet felezni a karikákat, ha sok a szeletek száma). A maradék citrom levét kifacsarjuk, és ízlés szerint a szószhoz adagoljuk, ki mennyire savanykás szószt szeretne.
  5. Pár percig főzzük a szószt, hogy krémes állaga legyen, picit sűrűsödjön, majd visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, és rá a citromkarikákat.
  6. Innentől kezdve nem keverjük össze, csak locsolgatjuk a szafttal a húst, és megmozgatjuk őket, ne ragadjanak le. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, időnként locsolgatva.
  7. Az ételt tagliatelle tésztával tálaljuk, a videóban is így láttam, és szerintem is az passzol legjobban hozzá.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 17673
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Orsika17 7 recept

Vacsora ötleteket keresgéltem, amikor ezt a receptet találtam. Igazán friss és könnyű étel, ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek