r
Nosalty Logó

Tejszínes-citromjoghurtos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tejszínes-citromjoghurtos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Összesen 648 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Összesen 2591 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Összesen 364 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 648 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2591 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A felkockázott hideg vajjal a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez a tejszínhabot felverjük a cukrokkal. A citromlevet felmelegítjük, és a hideg vízben áztatott kicsavart zselatint feloldjuk benne. Forralni a zselatinnal már nem szabad! Amig kihűl a zselatin, egy tálba tesszük a joghurtot, és hozzákeverjük a habot. A kihűlt zselatinba beleteszünk egy kanál krémet, és elkeverjük, majd a többi krémhez adjuk. A habverővel jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk kb 3 mm vastagra, és kör alakú formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszüka korongokatés 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a korongokat.
  4. Egy edény aljára az összetördelt tészta felét lerakjuk. Erre a krém felét rásimítjuk. Erre kenjük a sárgabaracklekvárt. Ezután rátesszük az összetördelt tészta másik felét, és a krém másik felét is rákanalazzuk. A csokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a sütemény tetejére.
  5. Hűtőbe tesszük, és másnapra csodálatosan összeérik a sütemény a tiramisuhoz hasonlóan.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6516
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Ha valaki szereti a limoncellot, az a tésztarétegeket 1-2 kanállal meglocsolhatja, vagy a pohárkrémben úgy rétegezheti le.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-citromjoghurtos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény a véletlen műve. Mikor csináltam a tejszínes-görög citromos joghurttortát, maradt egy kis krém. Ugyanakkor csináltam dupla adag figurás islereket is, és volt olyan tészta, ami eltört. Maradt egy kevés a sárgabaracklekvárból, és a csokoládéból is. Mivel minden finom volt, pazarolni meg nem pazarolunk, gondoltam lerétegezem. Nem bántam meg, mert egy nagyon finom sütemény kerekedett belőle. Akár pohárkrémnek is el lehet készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek