r
Nosalty Logó

Tejfölös-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Tejfölös-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 546 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3273 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 163 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 546 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.6 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    690 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2237 micro
Összesen 3273 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk, sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát.
  2. A tojásfehérjékből és a cukor feléből a csipet sóval habot verünk.
  3. A cukor másik felét kikeverjük a tojássárgákkal, majd az egészet óvatosan a fehérjehabhoz forgatjuk.
  4. Fokozatosan hozzáforgatjuk a lisztet is, majd a masszát az előkészített formába ötjük, és megsütjük.
  5. A krémhez a tejszínt felverjük, mikor már kezd keményedni, hozzáöntjük a cukrot, a citrom levét, a reszelt narancshéjat és kemény habbá verjük az egészet. Végül óvatosan belekeverjük a tejfölt is.
  6. A kész piskótát kihűtjük, majd félbevágjuk.
  7. A piskóta alsó lapját megkenjük a krém háromnegyed részével, megszórjuk az apró narancsdarabokkal, majd ráborítjuk a piskóta másik felét.
  8. A maradék krémet a piskóta tetejére kenjük, és ráhelyezünk pár gerezd narancsot díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14319
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Készíthetjük mandarinnal is, tetejére díszítésként rumos meggyet is rakhatunk.

Receptkategóriák

Igazi frissítő, hűsítő sütemény ez a gyorsan elkészíthető torta, ami kiadós ebédek után pont kellemes levezetés, tökéletes befejezés. A recept fotója a Stahl magazin téli számában mosolygott rám.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek