Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös krumplileves füstölt sonkával

Tejfölös krumplileves füstölt sonkával
Tejfölös krumplileves füstölt sonkával
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sonkát főztem, és nem borítottam ki a levét, hanem krumplilevest csináltam belőle, isteni finom lett. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát feltesszük egy babérlevéllel főni, szórunk bele kevés borsot.
  2. Meghámozzuk a krumplit, és kockákra vágjuk.
  3. Ha már megfőtt a hús, kivesszük, és félretesszük.
  4. Hozzáadjuk a léhez a krumplit, a pirospaprikát, sózzuk, és puhára főzzük.
  5. A tejfölt kikeverjük liszttel, merünk rá egy kevés levest, és így öntjük vissza.
  6. Egyszer átforraljuk, és kész a leves.
  7. A sonkát lehet hozzá is enni, és második fogásként is, vagy egyéb ételhez felhasználni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 18 043
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

FoX

Mióta szakács: 2011.04.18.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

sonkával főtt krumplileves, burgonyaleves füstölt sonkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

236
sonka 10 dkg
burgonya 3 db
tejföl 175 g
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 1 gerezd
víz 1 l