Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös karalábéleves csipetkével

Tejfölös karalábéleves csipetkével
Tejfölös karalábéleves csipetkével
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szedésre érett a zsenge karalábé a kertben... 

hozzávalók / 4 adag

  • 2 db karalábé (zsenge)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10-15 szem színes bors
  • 1,5 l víz
  • 1 csapott ek liszt
  • 2 ek tejföl
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • só és ételízesítő

Csipetkéhez:

ajánlat

Semmiképpen se készítsük el fás karalábéból. Inkább több darabot vegyünk, és vágjuk ki a fás részeket, vagy tegyük félre olyan levesekhez, amikben nem esszük meg. Pl.: húslevesek...

A fás karalábé egy életre meghatározó rossz élmény lehet, főleg gyerekeknél...:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a karalábét, és kis kockákra vagy csíkokra vágjuk. Egy nagyobb gerezd fokhagymát felaprítunk.
  2. Egy közepes (3 l-es) fazékban megmelegítjük a vajat, majd hozzátesszük az előkészített fokhagymát és karalábét. A szemes borsot egy széles pengéjű kés lapjával szétnyomjuk, és szintén a fazékba szórjuk. 
  3. Felöntjük a vízzel, ízesítjük a sóval és ételízesítővel, és addig főzzük, amíg a karalábé megpuhul. Kb. 10-15 perc.
  4. A tejfölt a liszttel elkeverjük egy kis tálkában, szedünk hozzá a leves levéből, és egyneművé kavarjuk, majd behabarjuk vele a levest.
  5. Végül beleszaggatjuk a csipetkét: a tojáshoz egy kis vizet teszünk, sózzuk, és annyi lisztet beledolgozunk, hogy nokedlitésztát kapjunk.
  6. Ha megfőtt a csipetke (3 perc), már készen is van.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 770
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyöngygombóc

Mióta szakács: 2012.11.10.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsenge karalábéleves, csipetkés karalábéleves, csipetkés habart karalábéleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hencsike
Hencsike Wed, 2013-06-12 13:48

Ma megcsináltam! Ez így ebben a formában nagyon finom és a 2 éves kisfiamnak is ízlett! Köszi a receptet!
Üdv,
Heni :)