r
Nosalty Logó

Tejben-vajban párolt csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tejben-vajban párolt csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 669 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2675 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 669 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    595 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 2675 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy magas falú, nagyméretű serpenyőben, az olajon kevergetve megpirítjuk a megtisztított fokhagymát, ezután kiszedjük, és félretesszük.
  2. A fokhagymás olajon elősütjük pirosra a csirkecombokat mindkét oldalán. Ezután hozzáadjuk a tejet, vajat, zsályát, fokhagymát és a megmosott citromról vékonyan lehámozott 4 db kb. 5 centiméter hosszú csíkot.
  3. Az edényt letakarjuk, és alacsony hőfokon puhára pároljuk, a combokat félidőben megfordítjuk. Közben az elpárolgó tejet pótoljuk, hogy a hús félig ellepje.
  4. A puha húsokat kiemeljük a mártásból, majd eltávolítjuk a citromhéjat belőle.
  5. A tejes mártást és a keményítőt összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, folyamatos keverés mellett besűrítjük 1-2 perc alatt. Végül visszahelyezzük a húsokat, és átmelegítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6433
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Ajánló

Tipp: a combok tényleg aprók legyenek, mert csak így lesznek kellően ízletesek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejben-vajban párolt csirkecomb
Katharosz 498 recept

Amiért érdemes volt kipróbálni ezt az ételt, az a különleges ízvilágú mártás. Forrás: Stahl

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek