r
Nosalty Logó

Ted torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cupptigris
Ted torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Összesen 519 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Összesen 6218 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Összesen 189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 519 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7580.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2616 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    2101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1849 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 6218 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Elkészítés

A fej tésztájához

  1. A fej tészta elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd finoman hozzácsurgatjuk a felolvasztott, de nem forró margarint, ezzel jól összekeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sürőporral és a kakaoporral, és 1/3-át a felvert tojássárgájára szitáljuk.
  4. Közben a fehérjét kemény habbá verjük. Majd a maradék lisssztel és a tojásfehérjét fokozatossan finom mozdulatokkal a masszához keverjük.
  5. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük.
  6. A fülek és az orr tésztát a fentihez hasonló módon készítjük el. (Kakaópor nélkül) Egy kb. 20x20-as kivajazott tepsibe.
  7. A krém:
  8. A gesztenyepürét burgonyanyomón lenyomjuk.
  9. A pudingot a leírás szerint elkészítjük.
  10. A langyosra hűlt pudingot a gesztenyemasszához nyomjuk. Hozzáadjuk a rumaromát és ízlés szerint a cukort.
  11. Összeállítás, díszítés:
  12. A kész tortalapot 3 részre vágjuk, megtöltjük a gesztenyés krémmel.
  13. A tepsis tésztából pohár segítségével kivágjuk az orrnak és fülnek valót. Az fülhöz fülenként 3 egyforma méretű félkört vágunk ki,és megtöltjük krémmel, majd a fejhez ragasztjuk krémmel.
  14. Az orrhoz 3 kört vágunk ki (kb. 7, 6, 5, cm-eseket), a pofijára tesszük,és megtöljük krémmel. Alulra kerül a 7 cm-es rá a 6, majd az 5 cm-es.
  15. Ha megvan az alap, akkor a fenti hozzávalókból pudingot főzünk. A már kihűlt pudingot nyomózsákba töltjük, és kinyomkodjuk a TED "bundáját". Megcsináljuk vastag, egyedi szemöldökét.
  16. A pofácskáját is nyomozsákkal díszítjük.
  17. A fülénél csinálunk egy kis peremet, és kakaóval megszórjuk a "belső fülét".
  18. Végül az sportszeletből kifaragott orrocskát, szájacskát és a szemet a helyére tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14203
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ted torta
Cupptigris 1 recept

Moziban jártunk szerelmemmel, és megnéztük a TED című filmet. A kis medve rögtön a kedvencünk lett.  Életemnek közeledett a születésnapja, és gondban voltam, hogy milyen tortát csináljak neki. Kinyomtattam TED képét, és megpróbáltam "lekoppintani", gondoltam, meglepem TEDDEL. Sikerült.

Hozzávalók

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!