r
Nosalty Logó

Tealevélen sült busa zöldsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marina
Tealevélen sült busa zöldsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Halhoz

Körethez

Összesen 246 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Halhoz

Körethez

Összesen 987 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Halhoz

Körethez

Összesen 94 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    889 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 246 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3557 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3596 micro
Összesen 987 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Halhoz

Körethez

Elkészítés

Halhoz

  1. Hal elkészítése: Vágjuk a busafilét 4 db-ra.
  2. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
  3. Vegyünk elő egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, amibe a halak beleférnek.
  4. Terítsünk bele alufóliát, és szórjuk rá a teafüvet, a rizst főzetlenül és a cukrot.
  5. Vágjunk még egy alufóliát, ami szintén akkora, hogy befedi a sütőtálunkat. Ezt sűrűn lyukasszuk ki. (Én ezt zsákvarrótűvel tettem.) Erre a kilyukasztott alufóliára fektetjük majd a halakat később.
  6. Most tegyük a sütőtálat a főzőlapra, és "füstölésig" melegítsük. Ez azt jelenti, mikor a cukor a teafüves rizsben elkezd olvadni olyan, mintha füstölne.
  7. Erre a füstölgő teafűre fektetjük a kilyukasztott alufóliánkat, és rárendezzük sorban a halakat. Befedjük a tálat szorosan alufóliával, hogy az értékes gőzök, aromák benn maradjanak. Jó, ha lapos a tálunk, és nem marad a halszeletek fölött sok levegő. Sütőben 20 percig sütjük.
  8. Ekkor levesszük róla az alufóliát, megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és visszatoljuk még 10 perc sütésre.
  9. Köret: Ízlés szerint vágjuk fel az uborkát és a retket. Keverjük össze a zöldségeket, ízesítsük balzsamecettel és olívaolajjal. A hal mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Ajánló

Fűszeres majonézzel még finomabb. Ha nincs kedvünk majonézt készíteni, akkor készen vett majonézbe keverjünk friss zöldfűszereket. Megbolondítja. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Férjem nagyon szereti a busát, a gyerekek kevésbé, azt mondják "mocsár" íze van. Ezzel a sütési móddal sikerült kevésbé busaízű halat varázsolnom az asztalra. Az ötletet a Good Food magazinból vettem, ott lazaccal készítik.  

Hozzávalók

Halhoz

Körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?