r
Nosalty Logó

Tárkonyos pulykaraguleves 2. - Tárkonyos raguleves 9.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tárkonyos pulykaraguleves 2. - Tárkonyos raguleves 9.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1653 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 414 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    3656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 1653 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykahúst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet és a tárkonyleveleket apróra vágjuk.
  2. Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, kevés csontlével felengedjük.
  3. Közben megtisztítjuk a zöldségeket A répákat, a karalábét és a zellert vékony csíkokra vágjuk, a gombát felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. Az összeset a húshoz adjuk.
  4. Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Kb. 25 perc alatt készre főzzük.
  5. A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. Ezzel sűritjük a levest. Tejszínnel dúsítjuk, és tárkonyecettel ízesítjük. Megszórjuk a tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20049
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc levesem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek