r
Nosalty Logó

Tarhonyás bográcsos

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tarhonyás bográcsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1121 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4484 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1121 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7336.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    3342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 4484 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    307 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát, a hagymát, paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A fokhagymákat fokhagymapréssel összezúzzuk.
  2. A bogrács aljára öntjük az olajat, rátesszük a hagymát és a szalonnát. Kevergetve üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor rottyant egyet, beleöntjük a tarhonyát, és folyamatosan keverve megpirítjuk.
  3. Felöntjük 2 dl vízzel, majd mehetnek bele a fűszerek: bors, paprika, ételízesítő és a só. Ha mindent összekevertünk, akkor öntünk még hozzá annyi vizet, amennyit a tarhonya magába fog szívni, és főni hagyjuk.
  4. Időnként keverjük át, mert a tarhonya könnyen leragad a bogrács aljára. Amíg puhul, addig felkarikázzuk a virsliket. Ha szükséges, és a tarhonya az összes levet felszívta, akkor öntsünk még hozzá egy kis vizet. Amikor a tarhonya készre puhult, akkor forgassuk bele a virslikarikákat.
  5. Kb. 10 percig főzzük még együtt.
  • Receptkönyvben: 558
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 66590
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 24.

Ajánló

Friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. Csemege uborka, kovászos uborka vagy csalamádé is illik hozzá. Tipp: Virsli helyett lecsókolbászból, főzőkolbászból vagy akár füstölt kolbászból is készülhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ún. tarhonyás virsli azóta van nálunk terítéken, amióta a kisfiamnak ez lett az egyik kedvence az óvodás ebédek közül. Most először került sor rá, hogy elkészítsem ennek az ételnek a bográcsos változatát is. Talán mondanom sem kell, így is nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek