r
Nosalty Logó

Zsuzsi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonseen
Zsuzsi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 271 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4375.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 6918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk.
  4. 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
  5. 4 db kb. 25 x 30-as lapot nyújtunk.
  6. Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.
  7. Krém készítése:
  8. A pudingot a liszttel, cukorral, a tejjel megfőzzük (mikroban is lehet, 6-7 perc alatt, 2-3 szor megkeverve tökéletes).
  9. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  10. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
  11. A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivétlével, amit csokimázzal vonunk be.
  12. Csokimáz készítése:
  13. A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
  14. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk az olajat, s az ecetet és gyors mozdulatokkal rásimítjuk a süti tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 785
  • Tegnapi nézettség: 181
  • 7 napos nézettség: 679
  • Össznézettség: 232167
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsuzsi szelet
Gonseen 4 recept

Úgy 20 éve sütöttem utoljára ezt a (mások szerint isteni) sütit, mivel a tészta nyújtása nehézkes. A fiam kedvesének ez a kedvence, nemrégiben cukrászdában vásároltak ilyen nevű sütit, ami ehetetlen volt, s ezért gondoltam, meglepem vele. A lapokat előre is elkészíthetjük, a lényeg az, hogy a krémmel összeállítva minimum fél napot álljon, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek