r
Nosalty Logó

Zsiványhús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zsiványhús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, besózzuk, megszórjuk borssal.
  2. A burgonyát ésa hagymátmegtisztítjuk, karikákra vágjuk.
  3. A szalonnát bevagdaljuk a bőréig.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A sütőfóliából tepsi nagyságút levágunk, az egyik végét lezárjuk, rátesszük egy tepsire, belecsurgatjuk az olajat, rátesszük a burgonya felét, erre a hússzeleteket egymás mellé, rá a hagymakarikákat, minden szelet húsra teszünk 1-1 szelet szalonnát, majd a tetejére tesszük a burgonya másik felét.
  6. Aláöntünk 3-4 kanál vizet, lezárjuk a fólia másik végét is, a tetején vágunk egy kb. 1 cm-es nyílást, hogy a sülés közben keletkezett gőz ott távozhasson a zacskóból. Készíthetjük alufóliával letakart tepsin is! Előmelegített sütőben készresütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25136
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi ebédnek is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek