Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó szilvalekvárral, mákkal töltve recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kalcium
Foszfor
Szelén

TOP Vitaminok

B1 Folát B3 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
31 g

zsír

Összesen:
96.5 g
Telített zsírsav:
33 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
28 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
26 g
Koleszterin:
130 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.5 g
Kalcium:
1166 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
333 mg
Foszfor:
931 mg
Kálium:
928 mg
Nátrium:
79 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
59 µg

szénhidrát

Összesen:
238 g
Összes cukor:
99 g
Élelmi rost :
21 g

víz

Összesen:
64.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
153 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
4 µg
D vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
172 µg
C vitamin:
3 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
124.1 g

zsír

Összesen:
386.1 g
Telített zsírsav:
138 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
117 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
110 g
Koleszterin:
517 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.9 g
Kalcium:
4666 mg
Vas:
45 mg
Magnézium:
1330 mg
Foszfor:
3722 mg
Kálium:
3708 mg
Nátrium:
319 mg
Cink:
34 mg
Réz:
7 mg
Mangán:
24 mg
Szelén:
238 µg

szénhidrát

Összesen:
952 g
Összes cukor:
402 g
Élelmi rost :
83 g

víz

Összesen:
258.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
609 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
17 µg
D vitamin:
7 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
685 µg
C vitamin:
12 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.6 g

zsír

Összesen:
20.6 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
28 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
248 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
71 mg
Foszfor:
198 mg
Kálium:
199 mg
Nátrium:
16 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
50.7 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
13.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
36 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lanoil
Lanoil Mon, 2012-07-16 13:18

Ha ez a süti olyan finom is, amilyen jól néz ki, akkor tepsiszaggató élményben lesz részünk a hétvégén.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2011-10-02 19:30

Fantasztikus recept ,istenien néz ki a zserbó!!
Nekem diós zserbóra van receptem,de ez a recept nagyon tetszik.
Hamarosan megsütöm.
Köszi a receptet!

A lekvártól lesz csak igazán finom a zserbó,sót még krémes sütik alá is jó lekvárt kenni.Jobban tapad a krém lekvárra,mint csupán a piskótára.
Biztos,hogy nem fog szétesni.

balabe
balabe Wed, 2010-12-15 19:47

Kedves Mártika és Feri!

Szeretném elkészíteni, de kezdő lévén kérdezem, hogy ha a lekvárt csak a töltelék alá kenjük, nem fog szeletelésnél szétesni a süti?
Köszönettel: Bea

zsuzsanna916
zsuzsanna916 Tue, 2010-11-23 21:57

Zserbó, ahogy Anyukámtól tanultam
TÉSZTA: 40 dkg liszt, 20 dkg RAMA(puha), 1 dkg élesztő(nem futtatom), 1 dl tej (de a tojás nagyságától is függ) 1 kk cukor, 1/2 csom. sütőpor(12 g-mosból), csipet só, 1 csom. vaniliás cukor (12g-os), 1 egész tojás
TÖLTELÉK.: 20 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja és még baracklekvár (házi) valamint a tetejére csokimáz
A tésztához valókat gyúrótáblán összemorzsolom, majd gyúrom. Henger formára alakítom, 3 részre vágom - ami az alja lesz, kicsit legyen nagyobb, és mindjárt ezzel kezdem. NEM KELESZTEM.Tepsi méretűre nyújtom és bele is teszem a tepsibe,jó alaposan megkenem baracklekvárral, majd rászórom az összekevert töltelék felét. Jön a következő tésztalap, amit rányomogatok a töltelékesre, és megismétlem az előző műveleteket. A teteje következik és már mehet is a sütőbe, amit már 200Cfokra melegítettem - 15 percre. Mikor ez az idő letelt, picit visszaveszem a hőfokot 180-ra, és ezen is 10-15 percig sütöm - a lényeg,hogy kellemesen, én úgy hívom kifliszínű lesz a teteje, akkor kiveszem és hideg helyre teszem.
CSOKIMÁZ: 2 ek (púpos) keserű kakaópor (ajánlom az Arany kakaót) ugyanennyi kristály cukor és annyi víz, amitől sűrű krémes lesz. Edénykében melegítem, közben kevergetem, mikor már forró(vigyázat,nehogy leégjen!) leveszem a tűzről és kisdiónyi vajat kevergetek el benne. Ha kihűlt a süti, egyenletesen elkenem rajta, mikor 'megszáradt' falatnyi rombusz-formára vágom és kínálom!
Kellemes sütögetést mindenkinek! :)

zsuzsanna916
zsuzsanna916 Mon, 2010-11-22 20:15

Kedves Ferenc!
Köszönöm válaszát:) Anyukám receptje az 'én' zserbóm, és már sok barátnőmnek átadtam...ha gondolja megosztom Önökkel:)
A sütéssel-főzéssel nem lesz probléma, hisz mindkettőt nagyon szeretem űzni.
Én is szép napokat kívánok!
Üdv.:Zsuzsa

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-11-23 08:28

Kedves Zsuzsa!

Válaszát köszönjük.
Szeretettel várjuk a zserbó receptet.
Napsugaras szép napot kívánok!

Üdvözlettel:
Ferenc

zsuzsanna916
zsuzsanna916 Sun, 2010-11-21 17:42

Miért kell ezt ilyen sokat keleszteni? Amit én ismerek és szoktam sütni - fiam kedvence:) - azt pl. egyáltalán nem kell keleszteni (gyúrom-nyújtom-töltöm-sütöm) és Isteni, ha lehet ilyet írni :)

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-11-22 09:57

Kedves zsuzsanna916

Általában fél óra, 1 óra pihentetés szerepel a receptekben a zserbó tésztájánál.
Lehet olyan receptet is olvasni mint pl Nagymamáink zserbó receptjében
"A tésztához valókat jól összegyúrjuk pihentethetjük (akár egy éjszakán át).
Szóval a 2 óra amit írtam ehhez képest nem is sok.
Természetesen az eredmény a finom zserbó többféle úton is elérhető.
Örülök, hogy a fia is imádja a zserbót.
A mostani fiatalok már pizzán és hamburgeren, nomeg chip-sen
kívül alig ismernek valamit.
Tisztelet a kivételnek.

További jó sütés-főzést.
Szép napot kívánok!

Üdvözlettel: Ferenc

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-08-30 14:37

Kedves Do-Di!

Nagyon örülünk, hogy tetszik a recept!
További szép hetet kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

Do-Di
Do-Di Sat, 2010-07-31 20:56

húúűűű-ha ez nagyon finom lehet! Köszönet érte!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-23 21:24

nagyon jól néz ki, megsütöm......

1917
finomliszt 50 dkg
porcukor 17 dkg
sertészsír 15 dkg
tojás 1 db
élesztő 2.5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 1.5 dl
mák 30 dkg
cukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
szilvalekvár 20 dkg
tortabevonó 10 dkg
vaj 5 dkg