r
Nosalty Logó

Zserbó nagymamámtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Zserbó nagymamámtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 15923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.4 g

Zsír

  • Összesen
    891.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    278 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    413 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11096.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    2321 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1528 mg
  • Foszfor
    5257 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1863.7 g
  • Cukor
    1015 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1391 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4137 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 15923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jó alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a tésztánk első negyedét, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ezt megkenjük a lekvár harmadával, megszórjuk a cukrokkal elkevert dió harmadával és 5 dkg lecsepegtetett mazsolával.
  4. Ráhelyezzük a következő kinyújtott tésztalapot. Ugyanúgy kenjük és szórjuk a töltelék harmadával. Ismét egy tésztalap jön és a megmaradt töltelék. Végül a 4. tésztaréteggel zárjuk a sort.
  5. Villával, jó sűrűn megszurkáljuk. A tepsiben 0,5-1 órán át pihentetjük a zserbót.
  6. 180 C fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt kisütjük. Még melegen kifordítjuk a sütőből és hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, akkor befedjük a csokimázzal. Téglalapra szeletelve kínáljuk.

Töltelék

  1. A lekvárt felmelegítjük, ha nem elég folyós és szépen kenhető. (elhagyható)
  2. A pörkölt, darált diót összekeverjük a cukorral. Ízlés szerint, vaníliás cukor is adható még hozzá.
  3. A beáztatott mazsolát lecsepegtetjük.

Máz

  1. Az étcsokoládét a margarinnal közepes lángon (esetleg gőzfürdő felett) felolvasztjuk. Még forrón ráöntjük a sütire, és a tetejét, széleit szépen bevonjuk vele. Végül hűvös helyen fogyasztásig dermedni hagyjuk a zserbót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x10
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 158160
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 17.

Ajánló

A zserbó másnap az igazi, az idő csak jót tesz neki. Napokig, akár egy hétig is eláll, már ha marad belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó nagymamámtól
Tubicám 33 recept

Nagymamám öröksége ez a recept. Én még csak próbálom felidézni a hagyományos ízvilágot, amit családunk a mama sütijei alapján megszokott, de a visszajelzések szerint jó úton haladok.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek