r
Nosalty Logó

Zsemlegombóc Kornél konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Zsemlegombóc Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    5268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23336 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    21074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    442 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3466 micro
Összesen 3204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket vágjuk fel kb. 1x1-es méretű kockákra, és sütőben pirítsuk őket aranysárgára. Amíg a zsemlekockák pirulnak, vágjuk apró kockákra a szalonnát, a petrezselymet és a hagymát pedig finomra. Serpenyőben kevés zsíron pirítsuk le a szalonnákat, adjuk hozzá a hagymát, amíg aranysárga lesz, végül néhány pillanat erejéig a petrezselymet is. Tegyük keverőtálba a megpirult zsemlekockákat, majd öntsük rá a serpenyőből a szalonnás hagymát.
  2. A tojásokat verjük fel, majd kevés vízzel keverjük össze. Ha a kockák kihűltek öntsük hozzá a vizezett tojást, sózzuk, borsozzuk, majd kevés lisztet hozzáadva gyúrjuk össze a tésztát. Akkor jó, ha se nem túl lágy, se nem kemény az állaga.
  3. Vizes kézzel készítsünk egy gombócot, és lobogó sós vízben főzzük meg próbaként. Ha lágynak érezzük lisztet, ha kissé kemény, akkor kevés vizet adjunk a többi tésztához. Formázzuk meg a gombócokat, és főzzük ki őket.
  4. Ha elkészültünk a főzéssel, serpenyőben kevés zsíron kissé pirítsuk meg őket. Tálaljuk mártásos ételek mellé forrón.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 38596
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 08.

Ajánló

Vegák természetesen hagyják ki a szalonnát belőle. Vadashoz, szalontüdőhöz, vadragukhoz ideális köret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsemlegombóc Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Zsemlegombóc. Ahány ház, annyi féle, van köztük jó is, meg olyan is, amelyik már a főzéskor szétesik, egyszóval mindenféle. Receptemben egyszerűségre és ízletességre törekszem, ahogy általában mindig. A csavar a főzést követő zsíron való visszapirítás, amitől elkerülhetjük a gombóc héján szokásos felázást. Sokféle, mártással készülő ételünk kitűnő kiegészítője.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek