r
Nosalty Logó

Zsemle muffinformában - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Zsemle muffinformában - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    4400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2090 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, a muffinformát kiolajozzuk, lisztezzük.
  2. Kb. 1 dl langyos vízben feloldjuk az élesztőt, műanyag kanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, jól elkeverjük.
  3. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük az élesztős vizet, elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk az ásványvizet, jól összekeverjük, majd az olívaolajat is hozzáadjuk.
  5. A tésztát jól összedolgozzuk, mixer tésztakeverőjével kb. 3-5 perc.
  6. Majd egy kis tálba kevés olajat töltünk, egy máskiba vizet, a zsemlék formázása elött mindig olajozzuk, vizezzük be a kezünket Mindig kb. egy tenyérnyi tésztát szakítunk ki, megformázzuk gömbölyűre, beletesszük a formába (kb. a feléig érjenek, mert nőnek!).
  7. Ha marad tésztánk, akkor a maradék zsemléket (amik nem férnek a muffinformába) azt tehetjük egy sütöpapírral kibélelt tepsire vagy szufléformába (ezt olajozzuk, lisztezzük!). (Én a muffinformát egy nagy tepsire teszem, mellé a maradék zsemléket (és szufléformába), így mehetnek majd együtt sülni.
  8. Meleg helyen, celofánnal letakarva kb. a duplájára hagyjuk kelni kb. 50 perc alatt.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt.
  10. A zsemléket késsel középen bevágjuk, megszórjuk a kívánt magokkal, és mehetnek is a sütőbe (A recept 30 percet ír, nekem 50 perc alatt sültek meg. Mindenesetre végezzünk tűpróbát, ha nem ragad a tészta, akkor jó, lekapcsoljuk a sütőt, és még pár percig nem nyitjuk ki.)
  11. Az idő leteltével kivesszük a formát/tepsit, a zsemléket kivesszük a formából, rácson hagyjuk őket kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8106
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 31.

Ajánló

lLegfinomabb frissen, ha marad, lefagyasztjuk.

Receptkategóriák

A recept a dr. Schär oldaláról való. Ők nem használták a muffinformát, ez az én ötletem volt, mivel a zsemlék kelés alatt elfolytak (nekem legalábbis). Így a muffinformában viszont szépen törekedtek felfelé :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?