r
Nosalty Logó

Zsályás-narancsos pulykamáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Zsályás-narancsos pulykamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12143 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 365 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3887 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1873 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48631 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    119 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4181 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48572 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3680 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májakat ferdén kettévágjuk, 1-2 ek olajon sütni kezdjük.
  2. Mikor már nem véres, borssal, zsályával fűszerezzük, ha nagyon pirul, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük. Sózzuk.
  3. Míg a máj sül, a narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a gerezdek fehér hártyáit is eltávolítjuk.
  4. A gyümölcsöt diónyi forró vajba dobjuk, rászórjuk a kristálycukrot, néhány percig pároljuk, karamellizáljuk (ne túl sokáig, mert keserű lesz).
  5. Hozzáöntjük a tejszínt, átkeverjük.
  6. Végül botmixerrel pépesítjük.
  7. A májat a mártással meglocsolva, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1678
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

Céklát sütöttem hozzá serpenyőben, mint a burgonyát. Száraz vörösbor finom lehet hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt tudtam, hogy szárnyasmájat szeretnék. Karácsonyi dekorációhoz kell a narancshéj. Kipróbáltam, mit szól egymáshoz a két alapanyag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek