r
Nosalty Logó

Zombori mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zombori mézes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6342 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    966.5 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    219 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 6342 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A lap elkészítéséhez acukrot lassú tűznél felolvasztjuk, majd a tejet kanalanként hozzáadva simára főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverjük a mézet.
  2. Egy külön tálban kikavarjuk a tojást a zsírral, majd ráöntjük a mézes alapot, éssimára keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, és egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. 3 részre osztjuk,sütőpapírra helyezve nyújtófával nagyon vékonyra kinyújtjuk, a tepsink méretéhez megfelelő nagyságra.
  4. A masszából3 lapot sütünk, vigyázzunk, hogy maradjon szép barna, és ne feketedjen meg. A kisült lap kemény lesz, ne ijedjünk meg, a süteménymásnap lesz szelhető és kellemesen omlós.
  5. A krém elkészítéséhez 2,5 dl tejet felforraljuk a cukorral. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítőt,a vaníliás cukrot, és a felforrt cukros tejhez hozzáadva folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  6. Az elkészült krémet hűlni hagyjuk, közben kevergetni kell, mert megköt a teteje és csomós lesz a krémünk. A puha vajat simára keverjük a citrom levével, és a nem teljesen hideg krémhez vegyítjük.
  7. A krém felét az elsőlapra simítjuk, a maradék krémet a második lapra, a harmadik laprapedig csokimáz kerül (melyhez főzőcsokoládét olvasztunk kevés étolajjal).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x37x3
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 55191
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és kiadós vendégváró sütemény, melyben a méz és citrom tökéletes harmóniát alkot. Nagyon fontos tudni, hogy előző nap kell elkészíteni, mivel a sütemény csak másnap lesz szeletelhető és kellemesen omlós.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek