r
Nosalty Logó

Zöldspárgás krumplifőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Zöldspárgás krumplifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2107 micro
Összesen 513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csomag zöldspárgának letörögetjük a fás végét, a spárgák (6 kivételével) mehetnek a sütőbe, finom garnírungnak a sült hús mellé. A fás végeket egy leveskockával jó sokáig főzzük, ez lest a főzelék "alapleve". Leszűrjük.
  2. Megpucoljuk a krumplikat és közepes kockákra vagdaljuk. Berakjuk egy lábosba, ráöntjük a spárgalét, kiegészítjük annyira, hogy kb. egy ujjnyival ellepje a krumplikockákat. Lefedve 10 percig főzzük.
  3. Közben annak a bizonyos maradék 6 szál spárgának levágjuk a fejét, a szárakat felkarikázzuk. A spárgakarikákat hozzáadjuk a majdnem megfőtt krumplihoz, további 5 percig főzzük a levest lefedve, kis lángon.
  4. Közben a tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, egy kevés levessel feleresztjük. Ezzel behabarjuk a levest. Megkóstoljuk, kicsit utánasózzuk. Pár csepp citromlével még cseppet megsavanyítjuk.
  5. A spárgafejeket kevés olajon erős lángon cseppet megpirítjuk. A főzeléket megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, a sült spárgafejekkel díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 577
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldspárgás krumplifőzelék
Pogácsa 381 recept

Mautner Zsófia remek receptje adta az ötletet. Előző nap zöldspárga volt sütőben sütve, maradt még 6 szál a csomagból, ehhez kerestem receptet a neten. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek