r
Nosalty Logó

Zöldségpörkölt misoval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
csakegygourmet
Zöldségpörkölt misoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    2726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    2808 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17059.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    13628 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3648 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    14040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 3125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    71 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon dinszteljük meg a hagymákat, répát, zellerszárat, egyéb tetszés szerint választott zöldségeket. Tűzről levéve keverjük hozzá a pirospaprikát.
  2. Öntsük fel az alaplével, belerakva a babérlevelet, borsot. Tegyük bele a kinn maradt zöldségeket (csicseriborsó, kelkáposzta, krumpli..).
  3. Ízesítsük halszósszal és a miso pasztával (ezt előzőleg keverjük simává az alaplével). Főzzük készre.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1163
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségpörkölt misoval
csakegygourmet 68 recept

Japán konyha nélkülözhetetlen eleme a sűrű miso paszta, melyet (általában) szójababból készítenek. Az erjesztés ideje alapján fehér (a receptben ezt használtam), vörös, fekete egyéb misok léteznek. A legelterjedtebb felhasználási módja a miso leves (miso+daishi-azaz alaplé és egyéb zöldség, tészták elegye), de ezenkívül majonézhez, szószokhoz is használják. Alternatív miso felhasználásra kutatva leltem erre a receptre, mely nem igényel (egyéb) különleges alapanyagokat. Igazán feldobja a savanykásságával egy egyszerű zöldségpörkölt ízvilágát. Recept innen: thefullhelping.com

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?