r
Nosalty Logó

Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Összesen 1268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Összesen 5067 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Összesen 170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    6430 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 1268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7078.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2887 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9950 micro
  • β-karotin
    25722 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3816 micro
Összesen 5067 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Elkészítés

a fasírthoz

  1. Kezdjük a könnyebb részekkel. A meghámozott, felkockázott krumplit főzzük meg bő, sós vízben. Az se baj, ha kicsit túlfő, mert akkor könnyebb összetörni.
  2. Aprítsuk fel a hagymát, majd süssük addig a kókuszzsírban, míg kicsit meg nem pirul. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát. Az óvatosan összetört, főtt krumplihoz öntsük hozzá a zsíros hagymát. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal.
  3. A répákat karikázzuk fel, és egy tepsibe helyezzük el úgy őket, hogy ne takarják egymást. Öntözzük meg szezámolajjal, szórjunk rá sót, borsot és chilipelyhet. Körülbelül 20 perc elég is nekik a sütőben.
  4. A fasírthoz egy aprítógépben aprítsuk össze az összes zöldséget. A kókuszzsírral együtt egy serpenyőben addig pároljuk őket, míg a felesleges víz eltávozik belőlük. Ekkor adjuk hozzá a hajdinakását, és hűtsük ki egy kicsit. Mehet a masszába a többi hozzávaló. Aztán jól keverjük össze az egészet.
  5. Ez a massza éppen megtölt egy klasszikus őzgerincformát. Tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. Addig, míg a teteje meg nem pirul.
  6. A mézes öntet a legegyszerűbb. Csak tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és kézi habverővel dolgozzuk őket össze. A díszítéshez én még fekete szezámmagot használtam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 50590
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentesen is lehet remek ünnepi ételt készíteni! Ráadásul ez glutén- és laktózmentes is! Ezt az ételt a mindenevők is simán be fogják tolni, de a mentesen étkezőknek olyan alternatíva lehet, aminek hála nem csak a köretre lesznek kényszerülve.

Hozzávalók

a fasírthoz

a tört burgonyához

a répához

a mézes-mázas öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!