r
Nosalty Logó

Zöldségfasírt 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
kicsivik
Zöldségfasírt 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 845 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3550 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 212 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14199 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3400 micro
Összesen 845 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    526 micro
  • β-karotin
    1507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy lyukú reszelőn a megtisztított karalábét és répát lereszeljük, besózzuk (kb. 2 tk), és 10 percig állni hagyjuk, ezalatt kiereszti a fölösleges levét.
  2. Begyújtjuk a sütőt.
  3. Kinyomkodjuk a zöldségből a levet, hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát.
  4. Jöhet a fűszerezés, ízesítés, utánsózás - kinek-kinek saját ízlése szerint.
  5. Ráütjük a 2 egész tojást, alaposan elkeverjük.
  6. Apránként belekeverjük a rozspelyhetis, formázható masszát kell kapjunk. Ha kinyomkodásnál lucskosabbra hagytuk a karalábét, előfordulhat, hogy kevés lisztet is hozzá kell adnunk, hogy a massza kelőképpen összeálljon.
  7. Kb. 5 centi átmérőjű, 1,5 centi vastag korongokat formálunk.
  8. Meghempergetjük az őrölt lenmag és zsemlemorzsa keverékében.
  9. Kenőtollal nagyon vékonyan kiolajozunk egy tepsit, és belesorakoztatjuk a "kala rabbikat".
  10. Betoljuk a meleg sütőbe, és félidőben átforgatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34337
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

Fejessaláta és almás torma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Szeretek vacsorára könnyűt enni, például zöldségfasírtot. Eddig a répás volt a kedvencem, de most leszorult a dobogó második fokára. Felmerülhet a kérdés a recept olvasása közben: ugyan nem kellene a zöldségeket először megfőzni? Találkoztam már olyan ételleírással, amelyben felkockázták, és félpuhára párolták a karalábét és a répát, ez is egy megoldás. A sárgarépalepényeket is mindig nyersen reszelt répából készítem, és nincs olyan érzésem, hogy nem sült át. És miért főznénk ki az értékes vitaminokat, tápanyagokat, ha egyszer nem muszáj? A só által kioldott lével persze egy részük így is távozik. Nálam az sem veszett kárba, elkortyoltam sütés közben. Ami a fűszerezést illeti, sohasem szentírás. Ha valakinek sok a majoranna a petrezselyemmel, vagy épp a köményt nem szereti, bármelyik elhagyható.  Ha szimpatikusabb a hagyományos kisütés, forró, bő olajban, természetesen úgy is lehet. Vagy ahogy a sárgarépalepényeket szoktam, olajjal kikent palacsintasütőben a gáztűzhelyen hármasával, négyesével, alacsony tűzön sütjük meg a "rabbikat", csak akkor jobban el kell lapítani a korongokat, hogy biztosan átsüljenek. A receptben leírt módszerrel valóban könnyű, kívül ropogós, belül szaftos falatokkal örvendeztethetjük meg a családot. A megadott mennyiségből 16 fasírt lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek