r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-sonkás rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4628.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1204 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4366 micro
Összesen 2355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát 25percig, a brokkolit 5 percig főzzük vízben. A vöröshagymát és a szalonnát apróra kockázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnakockákat az olajon kiolvasztjuk, majd a hagymával együtt rövid ideig sütjük. Ennek felét összekeverjük a tejföllel. A maradékra hintjük a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Felforraljuk, majd beletesszük a sonkát is. Sózzuk, borsozzuk, majd a brokkolit is beleforgatjuk.
  3. A meghámozott krumpli felétfelkarikázzuk és tűzálló tálba rakjuk. A tejszínes-sonkás massza felét rákenjük, majd ismét a krumpli jön, végül megint a massza.
  4. Előmelegített sütöben fél órát sütjük, majd a hagymás-szalonnás tejföllel locsoljuk meg és süssük további 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9795
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

A recept gombát is ír, de én ezt most kihagytam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Tina magazin nem tartozik az általam rendszeresen olvasott magazinok közé, de néha a recepteket kitépem belőle, hátha jó lesz valamire. Ez pl. jó lett, mégpedig vasárnapi ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek