r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ramonika
Zöldséges-sonkás őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1596 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5867.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 1596 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először alufóliával, majd sonkávalkibélelünkegy őzgerinc formát.
  2. 6 tojást keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzelés 1 ek mustárral.
  3. Felforralunk 2 dl vizet a fél leveskockával, levesszük a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal.
  4. Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát.
  5. A masszát a formába öntjük, lefedjük méga maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.)
  6. Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1004
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 154672
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 12.

Ajánló

Most, amikor utoljára készítettem, raktam a leveskockás vízbe szárított zöldségzöldjét és a tejfölös szószba egy kis pirosaranyat, hogy megszínezze. Remekül sikerült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-sonkás őzgerinc
Ramonika 32 recept

Először szilveszterre készítettem el a fasírozott mellé, nagyon kapós volt.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!