r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Zsuzsa
Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 633 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8331.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2527 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2552 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 2530 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2696 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előszöra ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeketés a vöröshagymát apró kockákra.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd a darált húst tegyük rá, és süssük addig, amíg morzsás nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket, majd a fokhagymát is.Öntsük rá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
  4. Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
  5. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, megszórjuk a sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20881
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Elkészítettem a németes változatát is, ami egyben félig-meddig a vegetáriánusoknak is jó. Íme: 10 dkg @{spenótpüré:spenót} 1 gerezd fokhagyma só bors 1 tk liszt 1 dl tejszín 1 tk vaj Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a  fokhagymát, kicsit dinszteljük, majd rá a spenótpüré. Sózzuk, borsozzuk. Amikor rotyog, rátesszük a lisztet, elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Ezzel töltjük meg a kagylókat, és persze a többi már úgy zajlik, mint a húsos változatnál. Egyéb változat: Lehet tölteni bármivel, kukoricás-babos változatban, tonhalas változatban is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsa 6 recept

Az egyik hipermarketben találtam kagylótésztát (igaz nem teljesen olyan, mint amilyennek lennie kellene), így gyorsan kipróbáltam ezt a rég vágyott ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek