r
Nosalty Logó

Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sheilagold
Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6885 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 714 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9802.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    488 mg
  • Kálcium
    2512 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    3874 mg
  • Nátrium
    2102 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1474 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 4286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1749 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csirkemellet felvágjuk csíkokra vagy kockákra. A zöldségeket ízlés szerint felaprítjuk. (Én a hagymát négy részre vágom, majd vékony szeletekre, a padlizsánt szintén. Az újhagymát karikákra, a cukkinit pedig félbe, és úgy szeletekre.)
  2. Egy nagy serpenyőbe beledobjuk a hagymát, és az újhagymát és olíva olajon vagy kókusz olajon üvegesre pirítjuk. Ha kész, akkor mellé rakjuk a cukkinit és a padlizsánt. Alaposan megborsozzuk, és megsózzuk. Közben felrakunk vizet a tésztának.
  3. Amikor kissé megfonnyadt, az összes zöldség mellé dobjuk a felaprított csirkemellet, és újra megsózzuk, megborsozzuk az egészet. Ha a csirke már kifehéredett szépen, akkor hozzáadunk egy kis szárított paradicsomot, ízlés szerinti méretre vágva, majd hozzá öntjük lassan a fél liter főzőtejszínt.
  4. A sajtokat lereszeljük egy tálba, és kb. a negyedét hozzáadjuk. Ha a tejszín kevésnek bizonyul, bátran lehet még hozzáadni, a lényeg, hogy ne álljon egybe a szósz, hanem inkább folyékonyabb legyen. Ha szükséges, még adjunk hozzá borsot és sót, az ínyencek beledobhatnak egy kis friss petrezselymet is.
  5. Amikor a tészta megpuhul, leszűrjük, és egy jénaiba rakjuk. Erre öntsük rá, a már elkészült tejszínes csirkés-zöldséges egyveleget. A tálba jól összekeverjük, és lefedve sütőbe rakjuk.
  6. 180 fokon, légkeverésessel, 20 percig lefedve, majd 20 perc után vegyük le a tetejét, szórjuk rá a megmaradt sajtot, és újabb 10 percet adjunk neki fedő nélkül, amíg a sajt megpirul kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7815
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Ajánló

A parmezánból kisebb adag kell, de mellé szinte bármilyen sajt mehet, trappista, edami, gorgonzola. ízlés szerint válasszuk ki. :) Tökéletes vega kaja is lehet, ha a csirkemellet kihagyjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve
Sheilagold 8 recept

Egy étteremből rendeltünk egy kemencés-zöldséges penne nevű ételt. Én régen tartózkodtam a zöldségektől, ezért nagy szó volt, hogy ez a vega kaja így ízlett. Elkészítettem a saját verziómat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!