r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke wokban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Robág Etnel
Zöldséges csirke wokban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Összesen 313 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Összesen 1248 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Összesen 40 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 313 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9636.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    6700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    6694 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9594 micro
Összesen 1248 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat (lehet pulyka stb. is) hideg vízben feltesszük főni.
  2. Befűszerezzük: a 2 felé vágott vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, gyömbérrel, majorannával, citromfűvel, őrölt borssal és 2 tksóval.
  3. A húst puhára főzzük, leszűrjük (a leve később alapléként felhasználható). A húst hagyjuk kissé kihűlni, majd kicsontozzuk. A bőrös, főtt csirkehúst 2 ujjpercnyi darabokra vágjuk. Wokban olívaolajat hevítünk, a húst rádobjuk és nagylángon pár perc alatt átforgatva, kissé megpirítjuk. Ekkor már csak egy kis borsot őrlünk rá. Ezzel az étel húsrésze kész.
  4. A zöldségköret elkészítése: Alapot készítünk neki. Egy tálba az apróra vágott zellerzöldjét, 2 ekédes, sötét szójaszószt, 1 ekmustárt, 1 csapott ekbarna cukrot (vagy 1 ek. mézet) összekeverünk és félretesszük.
  5. A zöldségeket (zellergumó, édeskömény, új és póréhagyma, húsos paprikák) egyforma méretre (3-4 cm hosszú, vékony csíkok) vágjuk, és párolási idejüktől függően 2 külön tálba helyezzük. Az egyikbe a "keményebb" zöldségek kerüljenek: zeller, édeskömény, póréhagyma, zellerszár. A másik rész az újhagyma és a paprikafélék.
  6. A wokban 2 ekolívaolajat hevítünk, rádobunk 1 tkőrölt koriandert (én mozsárban töröm), és rögtön utána küldjük a zelleres tál tartalmát. Közepes lángon, sűrűn forgatva addig pároljuk, pirítjuk, míg a zellergumó nem lesz kb. a friss karalábéhoz hasonló puhaságú (ress). Ekkor a lángot felvesszük magasabbra, és hozzáadjuk a 2. zöldség alakulatot (paprikák stb.). Ezt már nagylángon, pár perc alatt készre pároljuk, azaz a vastagabb húsú csili vagy kalifoniai paprika is megdinsztelődik. Ekkor az egészet az előkészített "dresszinges" tálba öntjük, és a szójás, édes-savanyú egyvelegünkkel összekeverve tálaljuk.
  7. Készíthetünk mellé könnyű rizs, burgonya, üvegtészta (rizstészta) stb. köretet, a fogyasztók éhség és kalóriaigényeinek megfelelően.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15308
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Nálunk nyári vendégváró étel, a hideg sör is megy hozzá, vagy a könnyű borok valamelyike (pl. rozé).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Szeretek régi alapanyagokat és ízeket új fűszerekkel, hozzávalókkal kombinálva valami újat, érdekeset létrehozni, a lehető legkevesebb rizikóval! Ez az étel is ebbe a sorba tartozik, a fűszerezést változtatva más ételt is ki lehet belőle hozni.

Hozzávalók

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek