Köszönjük, isteni lett, már el is fogyott :) Kell viszont venni egy nagyobb római tálat, mert szerintem azért lett nekem is túl sok leve, mert nagyon tele lett az edény a zöldséggel. Nagyobb tálban jobban el tudja főni a levét. Persze így is nagyon finom volt!
Hétvégén én is megcsináltam, de sokkal tovább tartott a sütés mint 1 óra és sajnos 1 óra után rájöttem, hogy ez max. párolt / főtt lesz, de sült nem, így levettem a tetejét és leöntöttem róla egy csomó vizet. Finom lett, de sztem a "római tál lényege" ezáltal elveszett..:-(
Mit csináltam rosszul?
Szerintem mindent jól csináltál. A 60 perc, amit írtam, az egy átlag idő, nálunk is elő szokott fordulni, hogy valamivel több kell neki. A max. idő eddig másfél óra volt (egyszer vagy kétszer fordult elő, megkérdeztem apumat). Nagyon sok függ az alapanyagok milyenségétől, sőt a római tál és a sütő fajtájától is. Meg lehet próbálni, hogy kb. fél órával a sütés vége előtt lekapcsolod a sütőt, leveszed a tál tetejét, és csak úgy bent hagyod az egészet párolódni. Ettől sokszor omlósabb, ízesebb lesz. Az is rendben van, hogy ereszt valamennyi levet, bár nálunk még sosem fordult elő, hogy le kellett volna önteni (mártásként szoktuk felhasználni a köretre), szóval nem értem, hogy Neked mitől és miért lett annyi. :-( A husi állagát tekintve, igen, ez egy párolt/főtt változata a csirkének, sosem lesz a szó szoros értelmében sült hús. Szerintem nem is tudna ilyen körülmények között ropogósra sülni.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, segítünk, ha tudunk! :-)
Szia!
Sajnos jénaim sincs még. De most már valamit be fogok újítani. Ha megpróbálom megígérem mindenképp megírom. De nem mostanában, majd jövő hónapban, mert én úgy szoktam hogy előre felírom a naptárba egy hónapra hogy mikor mit főzök és ennek megfelelően vásárolok be. Így próbálok takarékoskodni :-). Köszi én is sokat sütök-főzök. Majd less rá az oldalamra hátha te is találsz magadnak valamit :) (itt a no salty-n). Szia
Szia!
Megnéztem a receptjeidet, és húúúúú :-) el is mentettem belőlük magamnak, nagyon jól néznek ki! Ügyes vagy! :-) Sok sikert a konyhában továbbra is! ;-)
Szia!
Köszönöm szépen! Tudod nem olyan rég kezdtem el sütögetni. Főzni is kreatívabban mióta a kisfiam megszületett, mert se kedvem se időm nem volt. Nem mintha most lenne, de már hogy változatosabban kellett főzni, új ízek jöttek és megszerettem csinálni. Majd megnézem a te többi receptedet is ígérem, de olyan lassú a gépem hogy a választ is hogy írni tudjam pontosan 12 perc volt hogy bejött. Nehéz így netezni, pedig gyors netünk van csak a gépünk nagyon rossz már sajnos. De majd körbenézek! Neked is jó sütést-főzést! További sikereket!
Szia!
Köszi szépen! :) Nem vagy ám egyedül, én is még csak tavaly novemberben kezdtem el ismerkedni a konyhával. Egyszemélyes kis helyiség, és hát eddig ki voltam túrva... De hamar belejöttem, sőt most már egyenesen a szememre vetik, ha nincs a hűtőben semmi, amit én csináltam volna. ;) Meg aztán feszültségoldónak is nagyon jó. ;) Még nekem is csak kevéske receptem van itt fent, de remélem, azért tetszeni fognak, és tudom a "csapatot" bővíteni is. :)
Minden jót, és külön köszönet a barackos tortáért ;)
Én még tepsiben sosem próbáltam, így nem tudom, működne-e. Szerintem a római tálnak abban lehet szerepe, hogy hogyan párolódnak a zöldségek meg a husi. Esetleg jénaid van? Az jutott eszembe, hogy talán lefedett jénaiban is megsülne. De nem merem biztosra ígérni. :-) Azért egy próbát megér.
Köszönöm, hogy írtál, és Neked is jó sütögetést kívánok! Remélem, azért valahogy összejön! (Megírod, ha igen? Beletenném a receptbe. :-))
Szükségből - kicsit változtattam a recepten. A római tálam olyan kicsi, én meg két napra akartam készíteni, így elővettem a tepsit, aminek fedele is van. A gomba üveges konzerv volt, a bébirépa, és a bébikelbimbó mirelit. A fedő alatt egy órán át pároltam, csoda puha lett a hús is, a zöldségek is, és nem keletkezett alatta sok lé - ettől pedig tartottam. Fedő nélkül adtam még neki 10 percet.
Annyit javasolnék, hogy aki nem csak párolva szereti a husit, hanem piros-sülten, az a tetejére rendezze a húst. Nekem a zöldféle alatt puhult, de amikor levettem a fedőt, egy villával a tetejére ügyeskedtem a húsokat, s pont olyan piroskásak lettek, ahogy az uram szereti.
Remek egytálétel egy kis kenyérrel. És az illata is ínycsiklandozó.
Hozzászólások (18)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Most sül :))))
De jó! :-) Jó étvágyat hozzá! :-))))
Köszönjük, isteni lett, már el is fogyott :) Kell viszont venni egy nagyobb római tálat, mert szerintem azért lett nekem is túl sok leve, mert nagyon tele lett az edény a zöldséggel. Nagyobb tálban jobban el tudja főni a levét. Persze így is nagyon finom volt!
Igen, az lehet! Ezt mi is úgy tapasztaltuk ki az elején... :P ;-)
Szia Purpur!
Hétvégén én is megcsináltam, de sokkal tovább tartott a sütés mint 1 óra és sajnos 1 óra után rájöttem, hogy ez max. párolt / főtt lesz, de sült nem, így levettem a tetejét és leöntöttem róla egy csomó vizet. Finom lett, de sztem a "római tál lényege" ezáltal elveszett..:-(
Mit csináltam rosszul?
Szia Nita!
Szerintem mindent jól csináltál. A 60 perc, amit írtam, az egy átlag idő, nálunk is elő szokott fordulni, hogy valamivel több kell neki. A max. idő eddig másfél óra volt (egyszer vagy kétszer fordult elő, megkérdeztem apumat). Nagyon sok függ az alapanyagok milyenségétől, sőt a római tál és a sütő fajtájától is. Meg lehet próbálni, hogy kb. fél órával a sütés vége előtt lekapcsolod a sütőt, leveszed a tál tetejét, és csak úgy bent hagyod az egészet párolódni. Ettől sokszor omlósabb, ízesebb lesz. Az is rendben van, hogy ereszt valamennyi levet, bár nálunk még sosem fordult elő, hogy le kellett volna önteni (mártásként szoktuk felhasználni a köretre), szóval nem értem, hogy Neked mitől és miért lett annyi. :-( A husi állagát tekintve, igen, ez egy párolt/főtt változata a csirkének, sosem lesz a szó szoros értelmében sült hús. Szerintem nem is tudna ilyen körülmények között ropogósra sülni.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, segítünk, ha tudunk! :-)
szia. hogy kerül bele a fokhagyma? áttörve vagy egészben?
Szia! Egyik sem, hanem vágd össze kis darabkákra. :-)
Tepsiben is meglehet csinálni csak alufoliával takard le és ugy is finom
De jó! Örülök, hogy így is sikerült. :-) Köszönöm, hogy megírtad! :-)
Szia!
Sajnos jénaim sincs még. De most már valamit be fogok újítani. Ha megpróbálom megígérem mindenképp megírom. De nem mostanában, majd jövő hónapban, mert én úgy szoktam hogy előre felírom a naptárba egy hónapra hogy mikor mit főzök és ennek megfelelően vásárolok be. Így próbálok takarékoskodni :-). Köszi én is sokat sütök-főzök. Majd less rá az oldalamra hátha te is találsz magadnak valamit :) (itt a no salty-n). Szia
Szia!
Megnéztem a receptjeidet, és húúúúú :-) el is mentettem belőlük magamnak, nagyon jól néznek ki! Ügyes vagy! :-) Sok sikert a konyhában továbbra is! ;-)
Szia!
Köszönöm szépen! Tudod nem olyan rég kezdtem el sütögetni. Főzni is kreatívabban mióta a kisfiam megszületett, mert se kedvem se időm nem volt. Nem mintha most lenne, de már hogy változatosabban kellett főzni, új ízek jöttek és megszerettem csinálni. Majd megnézem a te többi receptedet is ígérem, de olyan lassú a gépem hogy a választ is hogy írni tudjam pontosan 12 perc volt hogy bejött. Nehéz így netezni, pedig gyors netünk van csak a gépünk nagyon rossz már sajnos. De majd körbenézek! Neked is jó sütést-főzést! További sikereket!
Szia!
Köszi szépen! :) Nem vagy ám egyedül, én is még csak tavaly novemberben kezdtem el ismerkedni a konyhával. Egyszemélyes kis helyiség, és hát eddig ki voltam túrva... De hamar belejöttem, sőt most már egyenesen a szememre vetik, ha nincs a hűtőben semmi, amit én csináltam volna. ;) Meg aztán feszültségoldónak is nagyon jó. ;) Még nekem is csak kevéske receptem van itt fent, de remélem, azért tetszeni fognak, és tudom a "csapatot" bővíteni is. :)
Minden jót, és külön köszönet a barackos tortáért ;)
Szia!
Nincs római tálam, sima tepsiben nem lehetne megcsinálni ezt a finomnak ígérkező ételt? Mert nagyon jól néz ki. További jó sütést-főzést!
Szia! :-)
Én még tepsiben sosem próbáltam, így nem tudom, működne-e. Szerintem a római tálnak abban lehet szerepe, hogy hogyan párolódnak a zöldségek meg a husi. Esetleg jénaid van? Az jutott eszembe, hogy talán lefedett jénaiban is megsülne. De nem merem biztosra ígérni. :-) Azért egy próbát megér.
Köszönöm, hogy írtál, és Neked is jó sütögetést kívánok! Remélem, azért valahogy összejön! (Megírod, ha igen? Beletenném a receptbe. :-))
Szükségből - kicsit változtattam a recepten. A római tálam olyan kicsi, én meg két napra akartam készíteni, így elővettem a tepsit, aminek fedele is van. A gomba üveges konzerv volt, a bébirépa, és a bébikelbimbó mirelit. A fedő alatt egy órán át pároltam, csoda puha lett a hús is, a zöldségek is, és nem keletkezett alatta sok lé - ettől pedig tartottam. Fedő nélkül adtam még neki 10 percet.
Annyit javasolnék, hogy aki nem csak párolva szereti a husit, hanem piros-sülten, az a tetejére rendezze a húst. Nekem a zöldféle alatt puhult, de amikor levettem a fedőt, egy villával a tetejére ügyeskedtem a húsokat, s pont olyan piroskásak lettek, ahogy az uram szereti.
Remek egytálétel egy kis kenyérrel. És az illata is ínycsiklandozó.
Köszönjük az ötletet! :-) Legközelebb ki fogom így is próbálni, biztos nagyon finom! :-)