r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges csirke római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1808 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    2550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2550 micro
Összesen 451 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3916.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1105 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2503 micro
  • β-karotin
    10200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10202 micro
Összesen 1808 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat 10-15 percig hideg vízben áztatjuk. Ezalatt elkészítjük a hozzávalókat.
  2. A csirkecombokat, melleket kettévágjuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  4. A gombát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  5. A kelbimbót gondosan megmossuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  6. Az előkészített nyersanyagokat összekeverjük a római tálban, meglocsoljuk kevés olajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk fűszerkeverékkel és kakukkfűvel is.
  7. Megkeverjük, és forró sütőben 1 óra alatt befedve megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x22x9
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 32773
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept egy 1994-es Horváth Rozi könyvecskéből származik. Sokáig a szekrény mélyén lapult, aztán egyszer megtaláltuk, és azóta minden karácsonykor ez az ünnepi vacsora. Már annyira hozzánk tartozik, hogy a kakukkfű illatáról mindig a feldíszített fenyő jut eszembe. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek