r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke brokkolipürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges csirke brokkolipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Összesen 64 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Elkészítés

A zöldséges húshoz

  1. A zöldséges hús: A csirkemellszeletet megtisztítjuk, beszórjuk ételízesítővel, sóval.
  2. A két kanál olajat egy serpenyőbe tesszük, felforraljuk, majd 2-2 percig a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk rajta. A csirkemelleket egyből egy hőálló üvegtálba szedjük át (amit nem kell kikenni semmivel).
  3. A megpirított csirkemellekre ráhalmozzuk a cukkinit és a paradicsomot tetszőleges méretűre vágva, majd erre az egészre mehet a joghurt.
  4. Ezt lefedve a sütőbe rakjuk, 20 percig így pároljuk, majd 20 perc után levesszük róla a fedőt, és további 10-15 percig sütjük.
  5. A brokkolipüré: A brokkolit ujjnyi darabokra vágjuk, és ételízesítővel, sóval megfőzzük a tejben úgy, hogy már ekkor is majdnem püré állagú lesz (alig marad vissza tej).
  6. Levesszük a lángról, belekeverjük a joghurtot, és botmixerrel pépesítjük (van, aki pépesítés nélkül, csak elkeverve szereti).
  7. A párolt lilakáposzta: A csirkesütésből visszamaradt olajon megpároljuk a káposztát.
  8. Az így elkészített ételeket esztétikusan egymás mellé rakjuk a tányéron.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3820
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Félig-meddig innen-onnan összevadászott receptek átalakításából, és persze saját ötletekből született ez a menü. Mikor ránéztem a brokkolipürére, a zöldséges husira, eszembe jutott, hogy milyen szép színesek, és jó ötlet lenne összepárosítani. Mivel imádom a káposztát, bevillant az is, és hogy belepasszolna. Így nekiestem, és ez lett az eredménye. Tápértékadatok (teljes adag): 350 kcal; 49 g fehérje, 19 g szénhidrát, 8 g zsír

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek