r
Nosalty Logó

Zöldséges carbonara spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges carbonara spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    4207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14274.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    4428 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    3899 mg
  • Nátrium
    4881 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3013 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1507 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1404 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    16826 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 4872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát és a sonkát apró kockákra vágjuk. A sárgarépát, zöldséget és a medvehagymát nagyon vékony csíkokra szeljük (a répákat akár reszelhetjük is.). Olívaolajon az egészet puhára pároljuk. Közben többször átkeverjük. A tejszínből egy keveset a tojássárgájához öntünk, és kikeverjük. Félretesszük.
  2. Amikor a répák megpuhultak, hozzákeverjük a tojássárgájával kikevert tejszínt, jól elkeverjük és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Pici sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd mehet bele a többi tejszín is. Többször átkeverve összefőzzük, és már készen is van!
  3. A spagetti tésztát a szokásos módon enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Tálalásnál a tetejére reszelt sajtot és finomra metélt snidlinget, vagy petrezselyemzöldet szórunk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13124
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Carbonara spagettit készítettem ebédre, és a barátnőm javaslatára kicsit felturbóztam zöldségekkel. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett, és az egész családnak nagyon ízlett. Ráadásul a zöldségek is tetszés szerint variálhatóak. Legközelebb is így fogom elkészíteni! A párolt sárgarépa és zöldség nagyon jó ízt ad a szósznak, ezért bármilyen variációban készítjük is el, ezeket semmiképpen ne hagyjuk ki belőle. Én még zellerrel is el tudom képzelni, esetleg azt is tehetünk bele a zöldség helyett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?