r
Nosalty Logó

Zöldségekkel rakott pácolt csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldségekkel rakott pácolt csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 1961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús pácolását előző este készítjük el. A csirkedarabokat sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd ahogyan tálba rakosgatjuk őket, egyenként lelocsoljuk egy kis olívaolajjal. Lefedve 1 egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A római tálat 30 percre hidegvízbe áztatjuk. Ezalatt felkarikázzuka lilahagymát, és a burgonyát is nagyobb cikkekre vágjuk.
  3. A tál aljára fektetjük a hús felét, közé rendezzük a fele burgonyát, és rátesszük a hagymakarikák egyik részét. Erre kerül a többi hús, a maradék burgonya és lilahagyma, majd az egésznek a tetejét beborítjuk a vegyes zöldségkörettel (ebben lehet répakocka, kukorica, cukkini kockák, zöldborsó, zöldbab, paprika és paradicsomkockák, brokkoli, karfiol, stb.).A tálból, amiben a hús pácoltuk, ráöntjük az egészrea visszamaradt olívaolajat, majd a római tálat befedjük, és hideg sütőbe toljuk.
  4. A sütő hőmérsékletét kb. 15 percenként fokozatosan, lassan emelve megsütjük. Végül levesszük a tál tetejét, és az utolsó 10-15 percben fedő nélkül fejezzük be a sütést.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9942
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Friss salátát kínáljunk mellé. Ha több húst és kevesebb zöldségfélét használunk, akkor párolt rizzsel is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor használom a római tálat a hétvégi menü elkészítéséhez. Ez a recept is egy ilyen hétvégi sütés-főzés eredményeként született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek